Κ.Πιερρακάκης: Είναι στιγμή, η Ελλάδα να μπει στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών διεθνώς

Σπουδαία χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία των στούντιο διεθνών προδιαγραφών στην περιοχή της Θέρμης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε δηλώσεις του, έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. 


«Αφορμή της συνάντησης ήταν ότι ήθελα να συγχαρώ τον ίδιο προσωπικά (σ.σ. τον κ. Τζιτζικώστα) και τους συνεργάτες του για αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία για τη δημιουργία των στούντιο διεθνών προδιαγραφών στην περιοχή της Θέρμης» είπε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί πλέον είναι στιγμή η Ελλάδα να μπει στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών διεθνώς. Αυτή είναι η θέση πού τής αξίζει και πράγματι το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύουν ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι πρωτοπόρος σε αυτό και ελπίζουμε να τα καταφέρει συνολικά η χώρα να φτάσει σε αυτό το σημείο που της αξίζει».


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στη δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2020 (τα στούντιο της θυγατρικής εταιρίας της Millennium Films, Nu Buyana Hellenic, θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Θέρμης, σε ιδιόκτητη έκταση 83 στρεμμάτων, κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»)  και υπογράμμισε πως με αυτή την εξέλιξη, «η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη όπως είχαμε δεσμευτεί» θα γίνει «κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».


«Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε εκτός από αυτό και το τι θα κάνουμε, τα επόμενα βήματα, για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων εταιρειών – κολοσσών  να έρθουν εδώ για οπτικοακουστικές παραγωγές» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.


Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι κ.κ. Πιερρακάκης και Τζιτζικώστας συζήτησαν, επίσης, θέματα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και όπως είπε ο υπουργός, «ο στόχος μας είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών απλούστερη καί καλύτερη, χρησιμοποιώντας απλές τεχνολογίες για να απλοποιήσουμε τη γραφειοκρατία, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία (…)Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το επόμενο διάστημα μέσα από τη στενή συνεργασία  θα είμαστε σέ θέση νά ανακοινώσουμε πολύ συγκεκριμένα βήματα καί πολύ συγκεκριμένες δράσεις». 


«Συζητήσαμε και μια σειρά θεμάτων που άπτονται του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και φυσικά τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, συμφωνήσαμε το επόμενο διάστημα να συνεργαστούμε πολύ στενά προκειμένου να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την ψηφιακή λειτουργία των υπηρεσιών τής Περιφέρειας αλλά και ευρύτερα της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

No Comments Yet

Comments are closed