Ημερίδα του ΥΜΑΘ στην 84η ΔΕΘ για τις βιοκαλλιέργειες και τα παραδοσιακά ΠΟΠ προϊόντα

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα των ημερίδων που διοργανώνει καθημερινά το υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) στην 84η ΔΕΘ, για την στήριξη, προώθηση και προβολή των ποιοτικών προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας.

Το αποψινό workshop θα ξεκινήσει στις 18.00 (περίπτερο 15, stand 32) με θέμα την Παρουσίαση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας. Η Ένωση ιδρύθηκε το 2002, έχει έδρα τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και αριθμεί 100 μέλη. Εμπορεύεται οπωροκηπευτικά και τυροκομικά προϊόντα, κρασιά, αποστάγματα, αρωματικά φυτά, ξηρούς καρπούς, αυγά, μέλι και αρτοσκευάσματα.

Στις 19.30 θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος «Παράγω» που έχει ως σκοπό την οργάνωση και επιχορήγηση δράσεων προώθησης στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς-παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Για το πρόγραμμα «Παράγω» θα τοποθετηθούν η Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών κα. Χρυσούλα Σκορδίτη και ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιώργος Εμμανουήλ

No Comments Yet

Comments are closed