Γ. Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα έχει έναν υπουργό Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας

«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα έχει έναν υπουργό Εξωτερικών περιορισμένης απασχόλησης και έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας» τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο σκηνικό έντασης που έχει δημιουργηθεί με την Τουρκία.

Ο κ. κουμουτσάκος τόνισε πως στο εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει τη δήλωση περί ισοπέδωσης της βραχονησίδας.

Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για το κατά πόσο αυτή η φρασεολογία του ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες ή είναι μια ρητορεία έντασης σκόπιμη.

Σημείωσε ότι αν είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο η δήλωση πρόκειται για μια δήλωση επιχειρησιακού χαρακτήρα.

«Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση» είχε δηλώσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. Κουμουτσάκος συμπλήρωσε πως η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχτεί καμία αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και ότι υπάρχει σύμπνοια σε σχέση με αυτό.

No Comments Yet

Comments are closed