Γ. Κατρούγκαλος: Τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα

Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα ήταν από τα κεντρικά αντικείμενα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Κατρούγκαλος διέψευσε ότι η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και τάχθηκε υπέρ του να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να επενδύουμε σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής. Η άλλη πλευρά έχει διάθεση αναθεωρητισμού και χρειάζονται οι τουρκικές προκλήσεις», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά «με εγρήγορση και νηφαλιότητα επιβεβαιώνει ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα», ενώ αναφέρθηκε και στις τριμερείς διπλωματικής πρωτοβουλίες αλλά και στη γενικότερη αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας.

Επίσης, όπως ανέφερε, ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής.

No Comments Yet

Comments are closed