Γ. Κατρούγκαλος: Η περικοπή συντάξεων δεν είναι αναγκαία

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας πως «ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο».

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6″, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως από πλευράς κοινωνικής δικαιοσύνης, δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις, ξεκαθαρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «δεν πρόκειται να έρθουμε σε σύγκρουση με οποιονδήποτε».

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίρρηση σε κάτι που είναι τόσο εύλογο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμόσουμε τον προϋπολογισμό μας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει».

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην ισχύσει ο νόμος από 1η Ιανουαρίου του 2019».

Σχετικά με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η ελληνική πλευρά κάνει αυτό που μπορεί με κάθε τρόπο. «Απαιτούμε να εφαρμοστεί αυτό που αναφέρει ο διεθνής κανονισμός. Δεν παραβίασαν, από λάθος πέρασαν. Δεν μπορούμε να ζητάμε απελευθέρωση, χωρίς δίκη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, που αν είναι δίκαιη, θα αφεθούν ελεύθεροι», συμπλήρωσε.

No Comments Yet

Comments are closed