Το φυσικό αέριο πάει Ταγαράδες, Σουρωτή και Αγία Παρασκευή

Η πρόσβαση του συνόλου σχεδόν των δημοτών της Θέρμης στο φυσικό αέριο συζητήθηκε χθες κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος με τον γενικό διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. Λεωνίδα Μπακούρα.

Όπως τονίστηκε, η προγραμματισμένη σύνδεση της δημοτικής κοινότητας Βασιλικών, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω του επαρχιακού δρόμου Νέου Ρυσίου – Βασιλικών, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν επίσης με το δίκτυο φυσικού αερίου εντός του επόμενου έτους και οι δημοτικές κοινότητες Ταγαράδων και Αγίας Παρασκευής , καθώς και η τοπική κοινότητα Σουρωτής.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η έναρξη των εργασιών στο παραχωρημένο χώρο από το δήμο Θέρμης, στην περιοχή του Νέου Ρυσίου, όπου θα εγκατασταθεί σταθμός διανομής φυσικού αερίου στην κατεύθυνση επέκτασης του δικτύου. Οι εργασίες στο συγκεκριμένο σταθμό συμφωνήθηκε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ για το θέμα , θα γίνει αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Νέου Ρυσίου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνέλευσης που θα προκαλέσουν από κοινού δήμος Θέρμης και η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ).

Ο δήμαρχος Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την οριστική λύση του ζητήματος, επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου και στους Ταγαράδες, την Αγία Παρασκευή και τη Σουρωτή που σε συνδυασμό και με τις άλλες περιοχές, του Νέου Ρυσίου και των Βασιλικών που υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά και τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι που έχουν ήδη συνδεθεί, θα οδηγήσει, όπως είπε, στη μείωση του κόστους θέρμανσης για την πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου, ενώ θα έχει και αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά οφέλη.

No Comments Yet

Comments are closed