Έβδομη συνάντηση για τα ΜΟΕ μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Συνεργασία στους τομείς των έργων συνδεσιμότητας, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της πολιτικής προστασίας, της δημόσιας διοίκησης και της υγείας, συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων στον έβδομο γύρο των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, που διεξήχθη την Παρασκευή στα Σκόπια.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε αστυνομική συνεργασία, συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών, καθώς και η προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Δρομολογήθηκε, επίσης συνεργασία στο τομέα της σεισμολογίας και μονογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για τη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση αποτελεί τη συνέχεια του φιλικού και εποικοδομητικού διαλόγου, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, προς στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλεται από τις κυβερνήσεις για τη δημιουργία ενός θετικού πολιτικού κλίματος στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Στις συζητήσεις, τις οποίες το ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει εποικοδομητικές και παραγωγικές, συνέβαλαν εμπειρογνώμονες από τους αρμόδιους εθνικούς φορείς. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

No Comments Yet

Comments are closed