Ερώτηση Δ. Κουβέλα στη Βουλή για πολλά και σοβαρά προβλήματα του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε, με τον Πρόεδρο κ. Δεβέλογλου και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης, ο κ. Κούβελας άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους. «Η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας, για επιπλέον στελέχωση σε προσωπικό και απόκτηση μηχανοκίνητου εξοπλισμού, θα ανακουφίσουν όχι μόνο τους εργαζόμενους, που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε αλλά και τους συμπολίτες μας» τόνισε και έφερε αμέσως το θέμα στη βουλή, καταθέτοντας σχετική ερώτηση με την οποία ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να του αναφέρει το σχεδιασμό του, τόσο για μονιμοποιήσεις των ήδη επικουρικών εργαζομένων, όσο και για προσλήψεις νέων.

Ο κ. Κούβελας, αναφέρει στην ερώτησή του: «Ειδικά αυτό το διάστημα που η πανδημία βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της στη βόρεια Ελλάδα και η «πίεση» είναι ο πιο επιεικής όρος που τη χαρακτηρίζει, οι άνδρες και οι γυναίκες του ΕΚΑΒ καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες φορώντας την ειδική προστατευτική στολή και τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται διαρκώς. Και μόνο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, επιβάλλεται να εξεταστεί πολύ σοβαρά η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και να τους δοθεί το επίδομα ετοιμότητας, το οποίο καταργήθηκε το 2011» και αναρωτιέται: «Αν δεν είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ άλλωστε σε ετοιμότητα, τότε ποιοι είναι;»

Ο Βουλευτής αναφέρεται επίσης και στο γεγονός ότι λόγω των αναστολών εργασίας που έχουν γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 5 ασθενοφόρα λιγότερα ενώ στην υπηρεσία προσέρχονται περίπου 40 εργαζόμενοι λιγότεροι, υπογραμμίζοντας ότι «η πλατφόρμα που άνοιξε στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε ως σκοπό την πρόσληψη επικουρικών, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με μόλις 1 διασώστη να διορίζεται στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης. Στους 40 λιγότερους εργαζομένους σήμερα, έρχονται να προστεθούν κι άλλοι 30, οι οποίοι δεν ανήκουν πλέον στη δυναμική του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης λόγω συνταξιοδότησης ή και διαφόρων άλλων λόγων. Άλλωστε από το 2010 δεν είχε γίνει, ως γνωστόν, καμία πρόσληψη στο χώρο της υγείας και τώρα πια με τις 4.000 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην υγεία από την Κυβέρνηση, είναι η ενδεδειγμένη στιγμή προκειμένου να υπάρξει η σωστή ποσόστωση όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και σε εργαζομένους στο ΕΚΑΒ».

Ο κ. Κούβελας συμπληρώνει ότι «σήμερα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική τόσο η μονιμοποίηση όσων ήδη εργάζονται, όσο και η πρόσληψη νέων για να καλύψουν τα κενά, καθώς οι ανάγκες του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης απαιτούν 280 άτομα προσωπικό και σήμερα υπηρετούν 220».

Ο Βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή του με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης και ζητά «την άμεση ενίσχυση με επιπλέον ασθενοφόρα αλλά και μηχανές, προκειμένου να γίνει το έργο τους αποδοτικότερο, προς όφελος όλων μας».

 

No Comments Yet

Comments are closed