Επέτειος Πολυτεχνείου: Κάλεσμα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης για συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης

Με σύνθημα «Η μνήμη δεν διαγράφεται – Παντού και πάντα Πολυτεχνείο» οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Νεολάια του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θυμίζει ότι «Το Νοέμβριο του 1973 οι φοιτητές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εξεγέρθηκαν ενάντια στην ξενοκίνητη δικτατορία. Κατέλαβαν το χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διαδήλωσαν τη δίψα τους για δημοκρατία μέσα από το ιστορικό σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”. «Ο αγώνας και η θυσία τους άνοιξε το δρόμο για την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας»  σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

 

«Ο αγώνας για τη δημοκρατία δε σταματά ποτέ,» υπογραμμίζουν ενώ σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ αναφέρουν: Ειδικά σε εποχές που τα ΜΑΤ εισβάλλουν αυθαίρετα στα Πανεπιστήμια για να απομακρύνουν τους φοιτητές που ζητούν να μείνει το Πανεπιστήμιό τους ανοιχτό. Σε εποχές που ο ρατσισμός τείνει να αποτελέσει κεντρικό κυβερνητικό αφήγημα, βάζοντας στο στόχαστρο τους πρόσφυγες ως την “πηγή κάθε κακού”.

 

«Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τιμά τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της δημοκρατίας ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών. Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και διοργανώνει δράσεις προβολής και διάδοσης της μνήμης του αντιδικτατορικού αγώνα. Καλούμε κάθε νέο και νέα να δώσει το παρόν, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, για τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη.

 

  • Σάββατο 16/11, στις 12:00 π.μ. || Επίσκεψη/Ξενάγηση στο χώρο Μνήμης Αντιδικτατορικού Αγώνα στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Σημείο Συνάντησης: Είσοδος Πολεμικού Μουσείου (Γρ. Λαμπράκη 4, πίσω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
Επισκεπτόμαστε το χώρο μνήμης που φτιάχτηκε με φροντίδες του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 στο Πολεμικό Μουσείο. Εκεί όπου βρισκόταν το κολαστήριο της ΚΥΠ στη χούντα, εκεί που βασανίστηκαν δεκάδες αγωνιστές και δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργης Τσαρουχάς. Ένας χώρος που σήμερα μας θυμίζει τη σκληρή μάχη που δόθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ενάντια στη χούντα.

  • Κυριακή 17/11, 17:00 || Πολυτεχνείο Α.Π.Θ.

Συμμετέχουμε στην πορεία για το Πολυτεχνείο», καταλήγει η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

No Comments Yet

Comments are closed