Ελληνοαμερικανικό Eπιμελητήριο: Καθοριστική η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ

Καθοριστικό σημείο στην προσέλκυση επενδύσεων και τη χάραξη νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμο Αναστασόπουλο.

Την εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, η οποία έχει μπροστά της μια «τεράστια ευκαιρία να αφήσει πίσω της το παρελθόν», διατύπωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη χτεσινοβραδινή δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την υποδοχή του 2018, ο κ. Αναστασόπουλος επισήμανε ότι η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε (οικονομικό) περιβάλλον πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια και προσέθεσε:

«Μετά το κλείσιμο -όπως φαίνεται- της αξιολόγησης, τη δημοσιονομική προσαρμογή και τα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα έχει τεράστια ευκαιρία να αφήσει πίσω της το παρελθόν. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο ασφαλώς και η δουλειά δεν έχει ακόμη τελειώσει. Συνεχίζοντας όμως τις μεταρρυθμίσεις, όσο δύσκολες και να ‘ναι, με δημοσιονομική πειθαρχία, έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Κατά τον κ. Αναστασόπουλο, η προσέλκυση επενδύσεων είναι αυτό που θα απαιτήσει τη δύναμη και τις προσπάθειες όλων και η ανάδειξη των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) του 2018 μπορεί να είναι το καθοριστικό σημείο αυτής της νέας πορείας:

«Η ανάπτυξη μπορεί να ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα. Να παρασύρει μαζί της όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας και να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, που θα φέρει ανάπτυξη και καλοπληρωμένες δουλειές στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η προσπάθεια αυτή (σ.σ.: για τη ΔΕΘ) απολαμβάνει τη στήριξη των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης», σημείωσε και χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την παρουσία στη δεξίωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Με την άδεια του κ. Πάιατ, θα ήθελα να πω δύο λόγια για τη δέσμευση του ιδίου, των ΗΠΑ και του Προέδρου Τραμπ για τη ΔΕΘ. Υπάρχει commitment (σ.σ. δέσμευση). Commitment για την πρόοδο στην Ελλάδα, commitment για τις αλλαγές, για να φέρει εδώ τους επενδυτές που τόσο έχουμε ανάγκη.

Οι ενέργειές του κ. Πάιατ, μαζί με εκείνες του υπουργού κ. Παππά, ήταν αυτές που ανέδειξαν τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ 2018. Κι αυτό θα είναι η απαρχή για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της προοπτικής που έχει αυτή η χώρα» κατέληξε ο κ. Αναστασόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed