Εκστρατείες για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού

Δύο εκστρατείες, μία για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και μία για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου.

Από τις 13 Ιανουαρίου ξεκίνησε η φετινή εκστρατεία μνήμης (ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ) του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (World Jewish Congress- WJC), που οργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και αφιερώνεται στη Μνήμη του Ολοκαυτώματος των 6 εκατομμυρίων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ), φέτος, μέσω της εκστρατείας, η οποία θα ολοκληρωθεί ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, τίθεται το καίριο ερώτημα «ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;».

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν δεν έχουν παρά να γράψουν τη λέξη «We Remember» (ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ) σ’ ένα χαρτί, φωτογραφίζεστε με αυτό και ανεβάζετε την φωτογραφία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #WeRemember.

Παράλληλα, παγκόσμια εκστρατεία με τίτλο «Σταματήστε αυτή την ιστορία», που στόχο έχει την καταπολέμηση του αντισημιτισμού μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC), ενόψει και των εκδηλώσεων στο Ισραήλ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Στόχος της εκστρατείας, που υποστηρίζουν διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες, όπως ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της μόδας και του θεάματος, όπως το μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι, η ηθοποιός Βανέσα Κίρμπη και η γνωστή σεξολόγος Δρ. Ρουθ, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στο πρόβλημα του αντισημιτισμού.

Η εκστρατεία διεξάγεται στο Instagram, το Youtube, αλλά και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με τη χρήση των 3D τεχνικών μέσων του Instagram. Τα άτομα που συμμετέχουν στην εκστρατεία έχουν δημιουργήσει στο Instagram εικόνες τους με ανεβασμένο το χέρι τους να λένε «Stop this Story».

Η διαδικασία συμμετοχής μέσω Instagram (@stopthisstory) είναι η ακόλουθη: Ανοίγουμε την εφαρμογή του Instagram, πάμε στο κουμπί αναζήτησης στο κάτω μέρος της οθόνης, γράφουμε στο πεδίο αναζήτησης «stopthisstory» και ακολουθούμε τον σύνδεσμο. Στη συνέχεια πάμε στο εικονίδιο, επιλέγουμε φίλτρο και πατάμε το «try button».

(AΠΕ-ΜΠΕ)

 

No Comments Yet

Comments are closed