Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί, σήμερα, για την επανέναρξη των συνομιλιών

Συνάντηση θα έχουν απόψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί για πρώτη φορά, μετά την αποτυχία της διάσκεψης για το Κυπριακό τον περασμένο Ιούλιο στο Κραν Μοντανά. Οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο άμεσο μέλλον.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση θα γίνει σε δείπνο, το οποίο θα παραθέσει η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στην οικία της στη «νεκρή ζώνη». Επίσης, δεν θα υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη ύστερα από αίτημα του Μουσταφά Ακιντζί.

Στόχος του  Κύπριου Προέδρου είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης με δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα έχει θέσει θέμα αλλαγής της διαδικασίας, καθορισμό χρονοδιαγράμματος για τις διαπραγματεύσεις και σύσταση κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο.

Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο δείπνο, ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζί θα απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τον γγ του ΟΗΕ να επαναλάβει τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό.

No Comments Yet

Comments are closed