Διεθνές Πανεπιστήμιο τέλος; – Αποφάσεις Γαβρόγλου σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Του Βαγγέλη Πλάκα

Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες) και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Καβάλα) και της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη είχε σήμερα στην πόλη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Αγγελόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η συνένωση των τεσσάρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (των τριών ΑΤΕΙ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου) για τη δημιουργία ενός νέου πρότυπου πανεπιστημίου, στο πλαίσιο τηα αναδιάρθρωσης στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση. Η βασική προϋπόθεση που μπήκε από την πλευρά του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η προστασία του ακαδημαϊκού προσωπικού και το νέο ίδρυμα να έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως υπάρχει επί του παρόντος επίσημη θέση των ιδρυμάτων. Άλλωστε ο σχεδιασμός του Υπουργείου ειναι ακόμη στην αρχή και πρόθεση είναι η δημιουργία επιτροπής μεταξύ αυτών των τεσσάρων ιδρυμάτων που θα εξετάσει το θέμα.

Το θέμα συζητήθηκε επίσης και σε κλειστή σύσκεψη που είχε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου., ο οποίος είχε βρεθεί στην πόλη για την εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Γιάννη Παντή.

Αύριο ο κ. Αγγελόπουλος θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που οδεύουν προς συγχώνευση.

No Comments Yet

Comments are closed