Διαξιφισμοί Καραμανλή – Γιαννούλη στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ (βίντεο)

Η κατάσταση στον ΟΑΣΘ δεν μπορεί ν αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη τόνισ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη σχετικά με την εκχώρηση λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «σήμερα τα λεωφορεία είναι γύρω στα 300 και ο στόλος του ΟΑΣΘ είναι πάρα πολύ γερασμένος» και συνέχισε ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης λέγωντας: «Ούτε το προφανές δεν καταφέρατε να κάνετε, έναν διαγωνισμό για την ανανέωση του στόλου. Και αυτή την στιγμή έχουμε αυτή την κατάσταση η οποία δεν μπορεί να αλλάξει από την μία στιγμή στην άλλη». Πρόσθεσε ακόμα πως «Κάνουμε μια διαχείριση κρίσης και αντιλαμβάνομαι πλήρως την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο στόλος και την απίστευτη ταλαιπωρία που περνάνε οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό περιμένουμε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να μπουν 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα αλλάξουν την εικόνα σε μια βάση» πρόσθεσε. Ενημέρωσε δε το Σώμα ότι έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία ώστε να αγοραστούν μέσω leasing (από ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ) μεταχειρισμένα λεωφορεία υπογραμμίζοντας ότι «θα μας πάρει τουλάχιστον 24 μήνες για να έρθουν τα λεωφορεία στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη».

Αναφορικά με τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ είπε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί ουσιαστικά το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Κάνουμε αυτό που κάνατε και εσείς. Αφού αποτύχατε με την κρατικοποίηση, καταλάβετε το μέγεθος του λάθους σας και μεταφέρατε στο ΚΤΕΛ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι. Τα ψέματα που λέτε εσείς είναι γνωστά. Θυμόμαστε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Έλεος πια. Το μέγεθος του λαϊκισμού που αυτή την στιγμή βλέπουμε να έχετε, σημαίνει ότι δεν μάθατε τίποτα τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο με την ερώτηση του βουλευτή και την απάντηση του υπουργού

No Comments Yet

Comments are closed