Δ. Βίτσας: Ο δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία έχει συμβάλλει στη μείωση των προσφυγικών ροών

«Δεν επιτρέπεται κάποιος να τραυματίζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», σχολίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σχετικά με την επικήρυξη από την Τουρκία των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247», ο κ. Βίτσας επεσήμανε ότι έχει συστηθεί μόνιμος δίαυλος συνεννόησης με την τουρκική πλευρά σε όλα τα επίπεδα, που «έχει συμβάλει στη μείωση των ροών τους τελευταίους μήνες» και έχει ως βασικό στόχο την «καταπολέμηση των διεθνών κυκλωμάτων των διακινητών».

Επίσης, εκτίμησε ότι «μπορούμε να επανενεργοποιήσουμε τη διαδικασία επανεισδοχής, την οποία με ρηματική διακοίνωση έχει σταματήσει η Τουρκία».

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι «τέτοιου είδους συναντήσεις είναι πάντοτε σημαντικές και προσοδοφόρες και μπορούν να μειώσουν την ένταση» και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ζητήματα «στα οποία πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία, ζητήματα για τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας, δηλαδή, ότι δεν υπάρχουν για εμάς γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο».

No Comments Yet

Comments are closed