Δ. Βίτσας: «Εγώ δεν είμαι των παροχών, είμαι της παραγωγής»

«Το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα μόνο ως σύμβουλος, και όχι ως χρηματοδότης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας σήμερα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της ιταλικής κρίσης, ενώ επισήμανε πως «αυτά που ψηφίσαμε έχουν λογική ότι τα ισοδύναμα και τα μέτρα παίρνονται την ίδια στιγμή, οπότε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι μηδέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι για τον καθένα θα είναι μηδέν. Για αυτούς που είναι πιο χαμηλά μπορεί να υπάρχει και κάποιο κέρδος, γι’ αυτούς που είναι σε μια μεσαία κατάσταση, όπως εγώ, μπορεί να υπάρχει και κάποια χασούρα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα είναι ο τελευταίος μνημονικός νόμος, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μιλάνε για μείωση φόρων «στην πλάτη της προσπάθειας της κυβέρνησης ότι βγαίνουμε από τη μνημονική περίοδο».

«Εγώ δεν είμαι των παροχών, είμαι της παραγωγής… Εγώ δεν είπα ότι πέφτουν λεφτά από τον ουρανό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, είπε πως η συμφωνία θα είναι έναντι όλων και δεν θα υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στο σύνταγμα της γείτονος.

«Θέλουμε να λυθεί με τιμιότητα το Σκοπιανό… είναι δύσκολη απόφαση, δεν είναι εύκολη απόφαση», κατέληξε.

No Comments Yet

Comments are closed