Δ. Βίτσας: Αναμένουμε την έκθεση του ιατροδικαστή για τον θάνατο του μετανάστη στη Μόρια

Την έκθεση του ιατροδικαστή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του μετανάστη από το Καμερούν που βρέθηκε νεκρός στον καταυλισμό της Μόριας αναμένει η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας.

Όπως εξήγησε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο», οι ομοεθνείς του νεαρού μετανάστη, τον μετέφεραν από το ISOBOX όπου βρισκόταν, «αλλά παρά τις προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο στη Μόρια όσο και στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, δεν κατάφεραν να τον σώσουν».

Για τις καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή, είπε ότι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους δεν θα υπάρξει κάποιο ισχυρό φαινόμενο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Ωστόσο, όπως επισήμανε, «έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στη Σάμο, όπου έγινε και σύσκεψη με τους φορείς του νησιού, την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό και τον στρατό, ώστε να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα, καθώς υπάρχει υπερπληθυσμός».

Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι «αυτή η κυβέρνηση πέφτει εδώ και τέσσερα χρόνια« και ότι «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο από το βράδυ που ανέλαβε επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση έχει και σταθερότητα και συνέχεια» και θα προχωρήσει «έχοντας την στήριξη και της Βουλής και του λαού». «Εγώ θέλω οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, τέτοια είναι η εκτίμηση που βγήκε και από την Πολιτική Γραμματεία (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ), ότι υπάρχουν σήμερα και οι δυνατότητες και οι αριθμοί για να γίνει αυτό. Όπως υπάρχουν και στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών οι αναγκαίες πλειοψηφίες» είπε.

Σχολιάζοντας την στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου και το αν είναι προδιαγεγραμμένο ένα «διαζύγιο» στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «ζητήματα που πρέπει να λυθούν υπάρχουν πάντα … αλλά για εμάς βρίσκονται στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο».

Εκτίμησε παράλληλα πως σε περίπτωση που ο Π. Καμμένος φύγει από την κυβέρνηση, πέραν του ότι «έχει υποσχεθεί ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση», «μπορούν να διαμορφωθούν και νέες πλειοψηφίες». «Με τους ΑΝΕΛ είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία και καταφέραμε -μαζί και με τους Οικολόγους Πράσινους- να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, δεν το ξεχνάμε, δεν το πετάμε, είναι στοιχείο της Ιστορίας της χώρας. Θα θέλαμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μέχρι το τέλος, δεν είναι όμως στο δικό μας χέρι» ανέφερε.

No Comments Yet

Comments are closed