Δ.Μιχαηλίδου για εκ περιτροπής εργασία: Αρση του μέτρου όταν επιστρέψει η κανονικότητα

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίου, μιλώντας στο Open TV ξεκαθάρισε ότι ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί με την εκ περιτροπής εργασία, ελέω κορωνοϊού, που συνιστά αυτομάτων και μειώσεις μισθών κατά 50% θα πρέπει να κοπάσει, καθώς τα μέτρα αυτά θα αρθούν την επομένη της επιστροφής στην κανονικότητα.

Πρόσθεσε δε, ότι μετά και το θέμα που προέκυψε με τα 600€ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στις επιστημονικές ομάδες, «το υπουργείο αφουγκράζεται την κοινωνία και είναι πολύ πιθανό κι αυτές οι ΚΑΔ να υπαχθούν στο «800άρι» μέσα στον Απρίλη».

Πρόσθεσε ότι θα δοθεί το επίδομα των 800€ σ’ αυτούς που έχουν ήδη συμπληρώσει τις δηλώσεις, αλλά «δεν θα είμαστε αυστηροί στην τήρηση του τελεσιγράφου. Και μέσα στον Απρίλιο θα μπορούν να το κάνουν όσοι δεν έχουν δυνατότητα τώρα λόγω συνθηκών».

Για τις «φωνές» που υπάρχουν κι από άλλους κλάδους εργαζόμενων κι επιχειρήσεων για μη υπαγωγή τους στα μέτρα ενώ πλήττονται τόνισε πως «η κυβέρνηση διευρύνει τα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε θέσεις εργασίας. Μέσα στον Απρίλη θα μπουν κι άλλες ΚΑΔ».

Για το επίδομα των 600€ σε επιστήμονες επεσήμανε πως: «Ηταν ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ που ήταν κάτι διαφορετικό, ήταν μία κατάρτιση. Αφουγκράζεται τις ενστάσεις αυτές το υπουργείο, και είμαστε κοντά στην διεύρυνση των ΚΑΔ για τα 800 ευρώ να μπουν κι αυτοί οι επιστήμονες».

 

 

 

πηγή: ethnos.gr

No Comments Yet

Comments are closed