«Περαιτέρω πάταξη της παράνομης στάθμευσης στους κεντρικούς άξονες. Ενθαρρυντική η σημερινή όψη της Δωδεκανήσου»

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να απομακρύνουν τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει το κυκλοφοριακό στην πόλη. Το ξεκίνημα έγινε από την οδό Δωδεκανήσου, η οποία «άδειασε» από τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα με τη συνδρομή του ρποσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας.
«Η ευταξία της πόλης και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι δέσμευση που γίνεται πράξη. Η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την διεύθυνση τροχαίας έδωσαν τέλος στην χρόνια παθογένεια της οδού Δωδεκανήσου απομακρύνοντας τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Δίνουμε ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και θα ακολουθήσουν και άλλες κεντρικές αρτηρίες τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το «σαφάρι» Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής  θα συνεχιστεί και στηςν Αγίου Δημητρίου, Βασ.Όλγας καθώς και άλλους κεντρικούς άξονες της πόλης σε συνεργασία εμ την Τροχαία Θεσσαλονίκης. Η σημερινή εικόνα της Δωδεκανήσου είναι ενθαρρυντική», δήλωσε στην Tv100 ο εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής τονίζοντας ότι το στοίχημα είναι να παραμείνει σε αυτήν  την εικόνα.»Σήμερα κάναμε μια καλή αρχή», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να παρέμβουμε σιγά-σιγά ώστε ν αλλάξουμε τη νοοτροπία του κόσμου σε συνεργασία με την Τροχαία».


Γερανοί απομάκρυναν το πρωί αυτοκίνητα που ήταν παράνομα σταθμευμένα δεξιά και αριστερά της οδού Δωδεκανήσου, εμποδίζοντας την απρόσκοπτη κίνηση των Ι.Χ. οχημάτων και των λεωφορείων, ενώ τις επόμενες ημέρες ανάλογες επιχειρήσεις θα γίνουν στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Κασσάνδρου, Πολυτεχνείου και Βασιλίσσης Ολγας.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο δεν θα υπάρχει καμία ανοχή και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους παρκάρουν σε ράμπες και σε θέσεις στάθμευσης αναπήρων, καθώς και σε διαβάσεις πεζών.
Εκτός όμως από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πρόστιμα θα επιβάλλονται και σε δίκυκλα που είναι σταθμευμένα σε πεζοδρόμια εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και επεκτάθηκαν σε Βασιλέως Ηρακλείου και Καρόλου Ντηλ, ενώ σειρά θα πάρουν τις επόμενες ημέρες και άλλες περιοχές με παρόμοιο πρόβλημα.

με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ
No Comments Yet

Comments are closed