Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου η συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά την αποχώρηση του πρώην υπουργού, Φίλιππου Σαχινίδη, Τομεάρχης Οικονομικών στην Χαριλάου Τρικούπη θα αναλάβει ο επί χρόνια βουλευτής, Γιάννης Κουτσούκος, ενώ η Φώφη Γεννηματά φέρεται (όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της ethnos.gr) να δίνει ρόλο-κλειδί στην διαμόρφωση του οικονομικού χάρτη στον πρώην υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να αναπτύξει τους κύριους άξονες της προτεινόμενης από το Κίνημα Αλλαγής οικονομικής πολιτικής εν όψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Αρχηγικό ρόλο δε, στον Τομέα Αυτοδιοίκησης, φέρεται να αναλαμβάνει ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές, Κώστας Πανταζής.

Στο συνδικαλιστικό όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να οριστεί ο Γιώργος Βασιλόπουλος, ενώ ο Γιώργος Παπαγιωργόπουλος αναλαμβάνει την συνδικαλιστική πρόσταγμα του δημόσιου τομέα.
Επιπρόσθετα, ο πανεπιστημιακός Χάρης Δούκας αναλαμβάνει τον Τομέα Ενέργειας, ο πρώην βουλευτής, γιατρός και προερχόμενος από το Ποτάμι, Κώστας Μπαργιώτας θα είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επικεφαλής του Τομέα Υγείας, ο πρώην βουλευτής, Μιχάλης Τζελέπης θα έχει την ευθύνη του αγροτικού τομέα, ο Χρήστος Μέγας (προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές) θα έχει την ευθύνη του Τομέα Εργασίας, ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας θα τεθεί επικεφαλής του επενδυτικού σχεδιασμού, ο Θανάσης Ζαννιάς, Τομεάρχης Αθλητισμού κα.

Στο μεταξύ αύριο η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής με την ομιλία της αναμένεται να δώσει στην ανάλυση των εξελίξεων γύρω από τα κρίσιμα εθνικά θέματα, ενώ θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματος για την οικονομική και φορολογική πολιτική.

Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ καθώς ο ίδιος θα βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό. Ωστόσο, το γεγονός ότι έλειπε και από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιτρέπει σε πολλούς, όπως αναφέρει το ethnos.gr, να υποστηρίζουν πως δεν ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις-παρά μόνο ίσως υποβοηθητικά για τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό! «Γεγονός που ανακουφίζει μεν εκείνους που ανησυχούν μήπως κάποια στιγμή θελήσει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, απογοητεύει δε όσους επένδυσαν σε αυτό», σημειώνει η ίδια πηγή.

No Comments Yet

Comments are closed