Αφράτη σπανακόπιτα!

Ένα από τα καλύτερα σνακ για το σχολείο, το γραφείο και όπου αλλού σκεφτείς.

Υλικά που θα χρειαστούμε

12 φύλλα κρούστας
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθο
1 1/2 φλ. φέτα θρυμματισμένη
6 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
2 φλ. γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

How to

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με το σπανάκι και τον άνηθο.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, τα «μαραίνουμε» τρίβοντας τα με τα χέρια μας και τα αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.

Σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε για 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με αναδευτήρα χειρός, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των χορταρικών (καλά στυμμένο), τη φέτα, τους κρόκους αυγών και το αλατοπίπερο.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε απαλά στη γέμιση.

Απλώνουμε τα μισά φύλλα ελαφρώς λαδωμένα σε πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τη γέμιση και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα, χαράζουμε την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με 1 φλυτζάνι νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.

No Comments Yet

Comments are closed