Γ. Καραγιάννης: Στην Κρήτη μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη για επιθεώρηση των σεισμόπληκτων περιοχών

από Team MyPortal.gr
sms
Στην Κρήτη για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου από το χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετέβη σήμερα ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο κ. Καραγιάννης επισκέφθηκε δύο χωριά του Ηρακλείου, το Χουδέτσι και το Αρκαλοχώρι, που επλήγησαν σημαντικά και παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο, υποδομές και σε κτήρια.
Αμέσως μετά την επιθεώρηση, ο υφυπουργός συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, που έχει στηθεί το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, υπό τον Πρωθυπουργό μαζί με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τις δημοτικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το συντονισμό, την προτεραιοποίηση και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο 56 μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, που αύριο θα ενισχυθεί περισσότερο, ξεκίνησε σήμερα με εντατικό ρυθμό τις αυτοψίες στα κτήρια και στις υποδομές – κατοικίες, σχολεία, δημόσια κτήρια, κέντρα υγείας- για να γίνει άμεσα αποτίμηση της συνολικής ζημιάς στην ευρύτερη περιοχή και να αποζημιωθούν γρήγορα οι πληγέντες.
“Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί, με λύσεις”, ήταν το σχόλιο του Υφυπουργού