Γιατί η Δημοτική Αστυνομία κερδίζει το στοίχημα

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί ένα success story της δημοτικής αρχή στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έως τώρα.
Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός πως η συνολική εικόνα – άποψη των δημοτών είναι σαφώς θετική παρά το γεγονός ότι ανάμεσα στα άλλα μοιράζει τα ροζ χαρτάκια.
Πως επιτεύχθηκε αυτό;
Σε πολιτικές υπηρεσίες, ο βασικός λόγος επιτυχίας ή αποτυχίας του έργου αποτελεί το φυσικό πρόσωπο.
Στο δημόσιο συνήθως, οι άνθρωποι που επιλέγονται δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την επιλεγόμενη θέση.
Σε αυτή την περίπτωση, συνέβη το αυτονόητο.
Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης επέλεξε ένα αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας για να ηγηθεί του σώματος.
Αυτό σημαίνει πολλά καθώς οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται το πραγματικό έργο.
Υπάρχει όμως, ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που φαίνεται να έχει αλλάξει το προφίλ της υπηρεσίας και η έξωθεν μαρτυρία μαρτυρία έχει θετικό πρόσημο.
Η επιλογή της διοίκησης, ως προς τον ρόλο της δημοτικής αστυνομίας, να έχει εξωστρέφεια, πολλαπλό ρόλο, με κύριο σκοπό την ενημέρωση-εξυπηρέτηση του δημότη άλλαξε το προφίλ της.
Είναι λογικό, οι αστυνόμοι που βρίσκονται στους δρόμους καθημερινά, να αποτελούν τα μάτια και αυτιά όλων μας. Η επιλογή να μην έχουν, ως μόνη αρμοδιότητα, να γεμίζουν τα μπλοκακια τους κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Οι έλεγχοι είναι μέρος των αρμοδιοτήτων τους και παρά τον μικρό αριθμό στελεχών, ειδικά για το μέγεθος της Θεσσαλονίκης, ανταποκρίνονται σημαντικά. Μάλιστα, οι αρμοδιότητες λόγω του ιού, αυξήθηκαν χωρίς να αυξηθεί το προσωπικό στο ελάχιστο.
Η κοινωνική προσφορά του σώματος είναι αυτή που έκανε την σχέση αστυνόμων -πολιτων πιο φιλική.
Για παράδειγμα, η συνεργασία με το χαμόγελο του παιδιού για την έρευνα σε παιδιά που εξαφανίστηκαν, η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε άστεγους κάνουν τον ρόλο τους ακόμα πιο σημαντικό.
Τέτοιου είδους ενέργειες, δίνουν το μήνυμα στους πολίτες ότι υπηρεσίες και δημότες βρίσκονται στην ίδια όχθη και όχι σε απέναντι.
Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όμως, η πράξη δείχνει ότι δεν είναι αυτονόητο.
Έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά από επισημάνσεις των πολιτών που οι δημοτικοί αστυνόμοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και η αποκατάσταση από άλλες υπηρεσίες του δήμου ανταποκρίθηκαν γρήγορα.
Σημασία δεν έχει, αν κάτι που αντιλαμβάνεται ένας υπάλληλος να ασχολείται μόνο αν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του. Αντίθετα, είναι σημαντικό να το μεταφέρει στους αρμόδιους και να εξυπηρετεί το κοινό καλό.
Αυτή η διαφοροποίηση φαίνεται πως λειτουργεί θετικά έως τώρα στην κοινή γνώμη και η δημοτική αστυνομία κερδίζει το στοίχημα.
Η προσπάθεια ολοκληρώνεται στο τέλος της τετραετίας οπότε τον λόγο έχουν οι πολίτες.
No Comments Yet

Comments are closed