Γ. Οικονόμου: Θλιβερή και περίσσεια θράσους η γραμμή του κ. Σπίρτζη

από Team MyPortal.gr
sms

Οκυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των συντακτών κατακεραύνωσε τον πρώην υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται κομματική αντιπαράθεση».

Παράλληλα, επανέλαβε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τα πιο σημαντικά σημεία της αρχικής τοποθέτησης του κ. Οικονόμου:

Η τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους κι είναι υποχρέωση του πολιτικού κόσμου να βρει την αλήθεια και να δώσει απαντήσεις. Το δυστύχημα απέδειξε τις παθογένειες, χρόνιες, του κράτους μας. Ας μην κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας, η αλήθεια σώζει. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί από την πρώτη στιγμή.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει σπίθα νέου διχασμού, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Απόλυτη διαφάνεια στις έρευνες. Προχωρούμε σε διαδικασίες για να ξεκινήσει η τηλεδιοίκηση το συντομότερο δυνατόν.

Θα γίνουν προσλήψεις και θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για τις κλοπές.

Η ανεξάρτητη επιτροπή έχει ξεκινήσει το έργο της, ενώ η δικαστική έρευνα αναβαθμίστηκε.

Γεγονός είναι πάντως ότι μετά τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που έχουμε ακούσει, αναδεικνύονται παθογένειες του ευρύτερου τομέα που δεν είναι νέες και η κυβέρνηση μας δεν μπόρεσε να εξαλείψει. Το κράτος παραμένει βαθύ, ανεξαρτήτου χρώματος.

Πρέπει και χρειάζεται περισσότερη αξιολόγηση για να ανταποκριθούμε στο «ποτέ ξανά». Θα υπάρξει, αν το επιθυμούν, πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Θα ήταν ευχής έργο η γόνιμη αντιπαράθεση. Όμως, με λύπη διαπιστώνουμε πως κομμάτι της αντιπολίτευσης δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η γραμμή του κ. Σπίρτζη «δεν φταίμε σε τίποτα» είναι θλιβερή και περίσσια θράσους. Την ώρα αυτή δεν απαιτείται κομματική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων σε 10 διαφορετικούς άξονες για τους επιζώντες και τους συγγενείς και τους οικογένειες τους.

Την Τετάρτη θα καταβληθεί η αποζημίωση για την καθυστέρηση των επικουρικών συντάξεων. Το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου εκδόθηκαν 43.000 εκκρεμείς συντάξεις.

Μέσα στον Μάρτιο, ξεκινά το πρόγραμμα «Σπίτι μου», χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε ηλικίες 25 έως 39 ετών.

Τα περίπου 10.000 δάνεια μπορούν να φτάσουν και τα 100.000 ευρώ. Στόχος είναι να στεγαστούν 3.000 νέοι.»