Παπαδημούλης: Ο Σαμαράς λειτουργεί ως άτυπος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί ως άτυπος ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση στη Βουλή, «για να δει πως έχουν τα πράγματα», όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7″.

«Η επανεμφάνιση του κ. Σαμαρά με την ομιλία του στην Καβάλα είναι ένα σαφές σήμα της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί ακυρώνει τη στρατηγική που εξήγγειλε στα γενέθλια της ΝΔ. Οχι άνοιγμα προς το κέντρο αλλά αλληθώρισμα προς την άκρα δεξιά» είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί ως άτυπος ηγέτης της ΝΔ ξεχνώντας ότι όταν αυτός ήταν πρόεδρος η ΝΔ, το κόμμα του είχε τις χειρότερες επιδόσεις της. Περιμένω σήμερα από τον Κυρ. Μητσοτάκη μια απάντηση, αν ισχύει η δέσμευση ότι θα σεβαστούν τη συμφωνία των Πρεσπών εφόσον κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι ο κ. Ζάεφ θέλησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στη χώρα του δείχνει ότι αυτά που του είπε η Σπυράκη εκπροσωπούσαν τον Κ. Μητσοτάκη».

Καταλόγισε «καιροσκοπικό ψηφοθηρισμό» στη Ν.Δ λέγοντας ότι αυτός «φαίνεται σ’ αυτό που λένε ότι περιμένουν τον Καμμένο, ετεροπροσδιορίζονται από αυτόν, την ώρα που τον βρίζουν» και συνέχισε: «Από τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε τη γραμμή του Κ. Καραμανλή και προσχώρησε στη γραμμή Σαμαρά τον έβαλε κεχαγιά στο κεφάλι του. Η κωλοτούμπα του στο μακεδονικό δείχνει ότι είτε είναι καιροσκόπος ψηφοθήρας ή είναι αδύναμος και υπό ομηρεία αρχηγός. Δεν ξέρω τι από τα δυο είναι χειρότερο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed