Τουλάχιστον 70 κρούσματα κορονοϊού σε κλινική στον Πειραιά

από Team MyPortal.gr
sms

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην Αττική, μετά τον εντοπισμό τριών συρροών κρουσμάτων μεταξύ εργαζομένων και ασθενών σε δύο ιδιωτικές κλινικές αλλά και σε ένα γηροκομείο. Τουλάχιστον 16 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης των θετικών δειγμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δυο ιδιωτικές κλινικές όπου ανιχνεύθηκε πληθώρα κρουσμάτων της νόσου βρίσκονται σε Πειραιά και Κυψέλη, ενώ συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε και σε γηροκομείο στην περιοχή του Γέρακα, όπου συνολικά φιλοξενούνται 42 ηλικιωμένοι.

Αναφορικά με τον οίκο ευγηρίας στον Γέρακα, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι κρούσματα μεταξύ διαμενόντων στη δομή, ενώ αρκετά κρούσματα εντοπίστηκαν και σε ιδιωτική κλινική στην Κυψέλη, με έξι ασθενείς να έχουν ήδη διακομιστεί σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Τέλος, σχετικά με την ιδιωτική κλινική στον Πειραιά, η συρροή κρουσμάτων φαίνεται να έχει αφετηρία την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μέχρι πρότινος είχαν ανιχνευθεί δεκάδες κρούσματα μεταξύ ασθενών και προσωπικού. Από την εν λόγω κλινική, τουλάχιστον δέκα ασθενείς έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε κλίνες covid του ΕΣΥ.