Ποιοι έδωσαν το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Κώστα Καραμανλή

από Team MyPortal.gr
sms

Παρουσία ενός πυκνού ακροατηρίου έγινε σήμερα το βράδυ η παρουσίαση και στη Θεσσαλονίκη του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη για τον Κώστα Καραμανλή, με τον τίτλο «Κώστας Καραμανλής-Το τελευταίο εμπόδιο-Στόχος τους η Ελλάδα».

Στην αίθουσα του σινέ «Αλέξανδρος» έδωσαν το παρών πολλές φυλές της τοπικής ΝΔ. Ηταν εκεί οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, αλλά και ο Γιώργος Βαγιωνάς από τη Χαλκιδική, πολλοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, όπως οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Πάλλας, Δημήτρης Χατζηβρέττας και Αλέξανδρος Θάνος, ο Δημήτρης Κούβελας, ο Εφραίμ Κυριζίδης, ο Χάρης Αηδηνόπουλος, ο Θεοφάνης Παππάς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πολλοί πρώην βουλευτές όπως ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος και ο Γιώργος Ορφανός, ο πρώην γενικός γραμματέας Στράτος Σιμόπουλος, πολιτευτές όπως ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, αλλά και πολλά καραμανλικά στελέχη, όπως οι Βάκης Φραντζής, Τέλης Θωμόπουλος, Δημήτρης Δαρνάκας, Λεωνίδας Τσολέκας και Ανδρέας Λεούδης, ντορικοί, όπως η Βίκυ Νάκου, αλλά και μητσοτακικοί, όπως ο Πάρις Τσογκαρλίδης, αλλά και γαλάζιοι που σπάνια εμφανίζονται σε κομματικές συνάξεις, όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Βαγγέλης Δημητρίου, αλλά και ο Απόστολος Αντωνούδης που ήταν ο μοναδικός Συριζέος που διακρίναμε στην εκδήλωση.

«Το βιβλίο αναδεικνύει το μεγάλο όραμα του Κώστα Καραμανλή για την ενωμένη Ελλάδα και την Ελλάδα όλων των Ελλήνων. Ενα όραμα που υπηρέτησε στην πράξη, υλοποιώντας με την πρόταση να είναι ο Κάρολος Παπούλιας Πρόεδρος της Δημοκρατίας την εθνική συμφιλίωση», σημείωσε στην παρέμβασή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας που έκανε λόγο για τη στρατηγική της σύνθεσης και της πολιτικής συνεννόησης που προώθησε με συνέπεια ο Καραμανλής, κάτι που όπως είπε λείπει σήμερα από την Ελλάδα. Και έκλεισε την ομιλία του με τη φράση του Κώστα Καραμανλή στον επικήδειο για τον Γιάννη Αγγέλου. «Το φως είτε το θέλουν είτε όχι θα κερδίζει πάντοτε το σκοτάδι».

Ο πρώην πρύτανης του Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης  υποστήριξε ότι το βιβλίο ενόχλησε πολλούς γιατί στόχος του ήταν η αλήθεια. Αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία του βέτο που άσκησε η χώρα μας στο Βουκουρέστι, ενώ άσκησε κριτική στην τακτική του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να απαξιώνει τη χώρα του και τους πολίτες της.

Από τη μεριά του ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης υπερασπίστηκε την κυβερνητική θητεία της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. «Δεν υπολογίσαμε κόστος, κόπο και θυσίες. Δε φοβηθήκαμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα. Δεν υποταχτήκαμε σε νταβατζήδες. Δεν υποχωρήσαμε ούτε χιλιοστό στα πατριωτικά θέματα», σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι σε μια εποχή πολιτικής φλυαρίας, τηλεπωλήσεων, άγριων και αθέμιτων προσωπικών μικροκομματικών αντιπαραθέσεων «η σιωπή Καραμανλή κάνει περισσότερο θόρυβο. Διερωτώνται πολλοί γιατί δεν μιλάει ο Καραμανλής; Απαντώ,. Όταν μίλησε το 2009 περιγράφοντας με ειλικρίνεια την κατάσταση τον ακούσατε; Όταν διέβλεψε την καταιγίδα που έρχεται τον ψηφίσατε; Όταν κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τον Γιώργο Παπανδρέου σε εθνική συνεννόηση οι πολιτικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν;». Τέλος αναφερόμενος στον σημερινό ρόλο του Κώστα Καραμανλή είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «είναι παρών πολιτικά, είναι παρών στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της δύσκολης επικείμενης εκλογικής μάχης, είναι παρών για να εγγυηθεί με την παρουσία του την προστασία του αξιακού πυρήνα που κουβαλά ως κιβωτό η παράταξή μας μέσα στην ιστορία», κατάληξε.

Την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος, έκλεισε η συγγραφέας του βιβλίου Σοφία Λουκέρη.