Το… όλον της ΝΔ στο βιβλίο του Παπαθανασίου

από Team MyPortal.gr
sms

Οκτώ μήνες διετέλεσε υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Παπαθανασίου και τα όσα έγιναν απο την κυβέρνηση Καραμανλή για την οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης που εμφανίζονταν αποτυπώνει στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο παρουσιάστηκε χθες.

Με τους “8 Μήνες”, των εκδόσεων Λιβάνη, ο Γιώργος Παπαθανασίου επιχειρεί να δείξει ότι η ένταξη στα Μνημόνια δεν βαραίνει την κυβέρνηση Καραμανλή. “Αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο, γιατί, ακόμη και σήμερα, οχτώ χρόνια μετά, η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στη χώρα το 2009 δεν έχει αναδειχθεί σε όλες της τις διαστάσεις. Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Πήρε μέτρα την ώρα που έπρεπε ή όχι; Προώθησε αλλαγές, υλοποίησε μεταρρυθμίσεις; Κυβέρνησε ή “παραδόθηκε” και τελικά “απέδρασε”, όπως ισχυρίζονται κάποιοι;» αναφέρει ο συγγραφέας και προσθέτει πως «απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνω μέσα από αυτό το βιβλίο».

Στο πλαίσιο αυτό κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος έγινε δεκτός καταχειροκροτούμενος απο τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του ΕΒΕΑ που έγινε η παρουσία. Ο Κώστας Καραμανλής έκατσε δίπλα στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ το παρών έδωσαν πολλοί πρώην υπουργοί και στελέχη της περιόδου 2004-2009, όπως οι Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μαριέτα Γιαννάκου, Φάνη Πάλλη Πετραλία, Ευάγγελος Αντώναρος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Δούκας, Λευτέρης Ζαγορίτης, Γιάνης Ανδριανός, Χρήστος Φώλιας, Ζέτα Μακρή, Βύρων Πολύδωρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Τσιάρας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Μανώλης Κόνσολας, Νίκος Καραχάλιος, Γιώργος Καλαντζής κ.ά.


Επίσης το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της ΠΕ Λευτέρης Αυγενάκης, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην Υπουργός Μάκης Βορίδης κ.ά. Στο πάνελ ήταν ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας ο οποίος σημείωσε πως η κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο Καραμανλής είχε βρει ανταπόκριση στην έκκληση για συναίνεση στα αυτονόητα που απηύθυνε το Μάρτιο του 2009. Ο συγγραφέας και πρώην υπουργός Γιώργος Παπαθανασίου τόνισε πως “ήταν η πρώτη φορά, από την μεταπολίτευση και μετά, που μια κυβέρνηση ελάμβανε σε προεκλογική χρονιά, περιοριστικά μέτρα. Η κυβέρνηση έλεγε την αλήθεια, λάμβανε περιοριστικά μέτρα, αναζητούσε την εθνική συνεννόηση”, είπε λέγοντας πως την ίδια ώρα η αντιπολίτευση έταζε παροχές. “Η κυβέρνηση Καραμανλή πήγε σε εκλογές ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών μας για να λάβει ακόμα πιο πολλά περιοριστικά μέτρα .Για να μην μετατραπεί η κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού, για να αποφύγουμε τη μέγγενη της επιτήρησης και των μνημονίων”, κατέληξε.