Η κινητικότητα στην Περιφέρεια, η σκιώδης διοίκηση Ζέρβα και η εύστοχη παρέμβαση Παπαμιμίκου

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Τα σενάρια για ενδεχόμενη επιλογή απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Απόστολου Τζιτζικώστα ως Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. έχει προκαλέσει και πολλές συζητήσεις στα πέριξ της βίλας Αλλατίνη. Κάποιοι ήδη έχουν ξεκινήσει, μαθαίνω, συζητήσεις για την διαδοχή του περιφερειάρχη αν αυτό χρειαστεί. Τώρα το τι σχεδιάζει ο καθένας μπορεί να απέχει πολύ απο την πραγματικότητα και αυτή λέει πως στη θέση μπορούν να σταθούν μόνο ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρις Μπίλλιας και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας. Για την Βούλα Πατουλίδου μην με ρωτάτε, θα βάλει πλώρη για το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Σκιώδη” διοίκηση ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για τον έλεγχο της διοίκησης Αγγελούδη στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε συνάντηση με δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της παράταξής του “ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη” ανακοίνωσε την συγκρότηση Θεματικών Ομάδων Εργασίας. Σωστή η κίνηση διότι χρειάζεται μια συγκροτημένη αντιπολίτευση στο Δήμο. Όμως επειδή ξέρω τι συμβαίνει στο εσωτερικό της παράταξης είναι βέβαιο πως κάθε δημοτικός σύμβουλος θα συνεχίσει τον προσωπικό του δρόμου με το βλέμμα στο πολιτικό του μέλλον.

Το νέο πολιτικό περιβάλλον όπως το διαμορφώνουν οι νέες κοινωνικές ανάγκες επιχειρεί να αποτυπώσει ο δικηγόρος και πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος σε άρθρο του. “Η εποχή της επικοινωνίας χωρίς ουσία και περιεχόμενο, της πολιτικής ορθότητας και του δήθεν εναλλακτικού φαίνεται – σταδιακά και σε πολλές χώρες – ότι χάνει έδαφος”, τονίζει και επισημαίνει πως ξεκινάει μια καινούργια εποχή που θα είναι ξανά βαθιά ιδεολογική όχι τόσο σε στενά πολιτικά ζητήματα όσο σε ταυτοτικά, κοινωνικά και εθνικά. Σε αυτήν την νέα περίοδο δε όπως εύστοχα σημειώνει οι διαιρετικές τομές στις πολιτικές τοποθετήσεις δεν θα ειναι το “αριστερά”-”δεξιά” αλλά η στάση πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Σωστή η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να ορίσει υπεύθυνο στέλεχος για τα θέματα ισότητας, δικαιωμάτων της γυναίκας στην εργασία και τις διακρίσεις και της έμφυλης βίας. Τα καθήκοντα με απόφαση της γραμμετέως της ΠΕ Μαρίας Συρεγγέλα ανέλαβε η θεσσαλονικιά αναπληρώτρια γραμματέας Εργαζομένων της ΝΔ Κατερίνα Ζιούτα.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ εστιάζεται το ενδιαφέρον του Μαξίμου στο οποίο γνωρίζουν πως θα ακουστεί κριτική για κυβερνητικές επιλογές και τακτικές αλλά δεν θέλουν να υπάρξει εσωστρέφεια. Μαθαίνω πως αρκετοί βουλευτές θα επισημάνουν ότι πρέπει να υπάρξει στροφή προς την παραδοσιακή γαλάζια βάση και πως αυτό ήταν που κόστισε στις ευρωεκλογές. Στο Μαξίμου περιμένουν βεβαίως και την 1η Ιουλίου όπου δύο πρώην πρωθυπουργοί, Καραμανλής και Σαμαράς, θα μιλήσουν σε εκδήλωση. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, ξέρετε, ο καθένας ερμηνεύει τις ομιλίες κατά το δοκούν…