ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Σε πολεμικό κλίμα μέχρι την κεντρική πολιτική επιτροπή

από Team MyPortal.gr
sms

Διαψεύδονται οι προσδοκίες όσων περίμεναν το χθεσινό πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να λειτουργήσει, ως η διαδικασία, που θα εκτονώσει την τεταμένη κατάσταση. Οι διαφωνούντες με την ηγεσία Ανδρουλάκη είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις μετωπικές επιθέσεις μέχρι να αποφασιστεί η προσφυγή στις κάλπες.

Το πρέσινγκ προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα με ορίζοντα το τέλος του μήνα. Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική επιτροπή του κόμματος και εκεί όλες οι πλευρές θα ξεδιπλώσουν την τακτική τους.

Μέχρι τότε δεν αναμένεται κάποιος εκ των πιθανών διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος να εκδηλώσει την πρόθεση του να ηγηθεί του κόμματος.

Βασικά για τους «διαφωνούντες», είναι γνωστό πως θα επιχειρήσουν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Όπως υποστηρίζουν διαθέτουν περισσότερο από το ένα τρίτο εκ  των μελών που συγκροτούν το όργανο, όπως ορίζει το καταστατικό.

Εκείνος που κρατά κλειστά τα χαρτιά του είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Με αινιγματικές φράσεις όπως χθες που μίλησε για «την κατάθεση πρότασης που ικανοποιεί όλες τις πλευρές», χωρίς πάντως να την αναφέρει. Επίσης σε μία άλλη αποστροφή του λόγου του είπε, ότι «θα αποφασίσουμε στην κεντρική πολιτική επιτροπή τον οδικό χάρτη», δίχως όμως να διευκρινίσει που οδηγεί αυτός.

Πάντως ήδη τις τελευταίες ώρες άρχισαν να κυκλοφορούν ακόμη και ημερομηνίες στις οποίες θα μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές. Και μία πιθανή είναι η σημαδιακή για το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ 3η ημέρα του Σεπτέμβρη.

ΣΤ. ΑΛ.