Ποιοι πήγαν στο Gay Pride της Αθήνας

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο χτεσινό Gay Pride που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ενώ έντονη ήταν η παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις.

«Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, μεγάλη η συγκίνηση που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει “παρούσα” στο Athens Pride. Σε αυτή την γιορτή που καταφάσκει την ισότητα την ελευθερία, την αγάπη, τον έρωτα. Σε αυτή την γιορτή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης, όλων εκείνων, οι οποίοι κι οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο , στη γειτονιά, στο στρατό , στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος για όλους εκείνους κι εκείνες, που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας κι ισότητας», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την διάρκεια ομιλιών πριν την πορεία.

Το παρών έδωσαν επίσης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Πολλά και τα πολιτικά μηνύματα. Ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό και φτάνοντας  σε υπουργούς της κυβέρνησης και κόμματα. Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media που συνοδεύεται από video ανέφερε  ότι η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ότι «γιορτάζουμε την ισότητα έμπρακτα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας», ενώ μήνυμα απηύθυνε και ο υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής μέσω βίντεο στο YouTube.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Δηλώνουμε ‘’παρούσα΄΄. Παρούσα στη ζωή, στο δρόμο, στη δουλειά, στη διεκδίκηση. Παρούσα για όσα έχουν γίνει, παρούσα και σε αυτά που έπονται, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία».
Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το φετινό Athens Pride και συμμετέχει «δυναμικά στη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας, με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής ομοφοβίας, σεξισμού και τρανσφοβίας. Στο πλευρό όσων αγωνίζονται υπέρ της αξιοπρέπειας και της ισότητας»
Τέλος οι Νέοι του Ποταμιού σε ανακοίνωσή τους στηρίζουν «έμπρακτα τις θεμελιώδεις αξίες, το δικαίωμα στην ισότητα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη διαφορετικότητα, στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, στην κοινωνική συμβίωση και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, από όπου κι αν προέρχεται».