Πολιτική επιστροφή στο Κιλκίς για τον Κώστα Κιλτίδη!

από Team MyPortal.gr
sms

Αρχίζουν και κλείνουν κάποιες εκκρεμότητες στη ΝΔ του Βορρά όσον αφορά στις επερχόμενες βουλευτικές λίστες. Στην Πειραιώς καταγράφουν με προσοχή τις δυσκολίες που έχει η σημερινή ΝΔ να διεισδύσει πολιτικά  στο λεγόμενο «συντηρητικό-πατριωτικό» ακροατήριο, αλλά και το φούντωμα των κινητοποιήσεων για το μακεδονικό στη Βόρεια Ελλάδα. Ετσι επιστρατεύονται κάποια κομβικά στελέχη που κινούνται με άνεση σε αυτόν τον χώρο για να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές.

Ένα από αυτά είναι και ο Κώστας Κιλτίδης που θα είναι ξανά και ύστερα από καιρό υποψήφιος με τη ΝΔ στο Κιλκίς. Ηδη έγινε η σχετική συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο πρώην υφυπουργός υγείας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έχει λάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσει τις κινήσεις που απαιτούνται για την επανάκαμψή του στο νομό Κιλκίς.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κιλτίδης  είχε εκλεγεί βουλευτής Κιλκίς με τη ΝΔ για πρώτη φορά το 2000, ενώ στη συνέχεια αναδεικνύονταν πρώτος βουλευτής σε σταυρούς μέχρι και τις εκλογές του 2009. Το 2010 αποχώρησε από τη ΝΔ και το 2012 κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Στις δεύτερες εκλογές του 2015 επανήλθε στις λίστες της ΝΔ και ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ στις επερχόμενες εκλογές θα διεκδικήσει την εκλογή του με τη ΝΔ στο Κιλκίς, όπου βουλευτής είναι ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Είναι θιασώτης της πατριωτικής γραμμής εντός της ΝΔ και έχει αρθρογραφήσει συχνά κατά των μνημονιακών πολιτικών. Ιστορικές έχουν μείνει οι κόντρες που είχε τα παλιά χρόνια για την πρωτιά στο νομό Κιλκίς με τον καραμανλικό Σάββα Τσιτουρίδη. Ταυτόχρονα ο Κιλτίδης διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια στενή πολιτική και προσωπική φιλία με την οικογένεια Μητσοτάκη, τόσο παλιότερα με τον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο του κόμματος όσο και με την Ντόρα Μπακογιάννη. Μια σχέση που συνεχίζεται σήμερα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.