Οι εσωκομματικές πινελιές των εκλογών στη ΝΔ…

από Team MyPortal.gr
sms

 

Tου Νίκου Οικονόμου

Εφτά υποψήφιοι για τέσσερις θέσεις θα δώσουν τη «μάχη των μαχών» στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Αυτή θεωρείται η 13η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για τους προέδρους των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης που μετέχουν στη Διοικούσα με πρόεδρο των Αντώνη Γυφτόπουλο (φώτο επάνω), όπου σε δύο περιπτώσεις οι υποψήφιοι είναι πάνω από ένας, ενώ δε λείπουν τα παρασκήνια.

Στη ΝΟΔΕ δυτικού τομέα η αποχώρηση του Ηλία Ζάχαρη, ο οποίος επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, άνοιξε την όρεξη στον Διονύση Μανωλόπουλο και τον Δημήτρη Βασιλειάδη να είναι υποψήφιοι. Ο πρώτος στηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΟΔΕ, έχει την υποστήριξη του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου στην περιοχή Λάζαρου Κυρίζογλου, αλλά και του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς ο Ζάχαρης είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος. Οσο για τον Βασιλειάδη προέρχεται από την ΕΥΑΘ, όπου ήταν συνδικαλιστής, έχει τη στήριξη κάποιων τοπικών στελεχών, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές ήταν με το μέρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στη ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι είναι τρεις. Ο απερχόμενος πρόεδρος Θωμάς Βράνος, που για πολλούς θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί, κινείται κοντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα και έχει τη διακριτική στήριξη του Σάββα Αναστασιάδη, αλλά και πολλών άλλων. Ο Αντώνης Λιακόπουλος θεωρείται του μητσοτακικού κλίματος, ενώ ο Διαμαντής Ματζάρης, που έχει διατελέσει πρόεδρος της ΤΟ του ΠΑΣΟΚ πριν μεταπηδήσει στη ΝΔ, φαίνεται ότι έχει τη στήριξη ομάδας του σαμαρικού στρατοπέδου. Ενδιαφέρον εδώ έχει η στάση του Θόδωρου Καράογλου που την προηγούμενη φορά είχε στηρίξει τον αντίπαλο του κ. Βράνου Στέλιο Τσομαρίδη, ενώ αυτή τη φορά τηρεί ουδέτερη στάση.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι πρόεδροι ΝΟΔΕ στη Θεσσαλονίκη θεωρούνται από τώρα εκλεγμένοι, καθώς δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα. Ο Θόδωρος Μητράκας και ο Τάσος Εμμανουηλίδης είναι παλιές κομματικές καραβάνες. Ο πρώτος βρίσκεται κοντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ υπήρξε παλιά στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Οσο για τον Τάσο Εμμανουηλίδη είναι καραμανλικός με καλές σχέσεις τόσο με τον περιφερειάρχη όσο και με τους βουλευτές Κώστα Γκιουλέκα και Σταύρο Καλαφάτη.