Πέτρος Γαϊτάνος: Το «εξωφρενικό» ποσό που θα λάβει για να ψάλλει τους ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής!

από Team MyPortal.gr
sms

Αποτελούν θρησκευτικό έργο ή είναι απλώς μια… ευλογημένη επαγγελματική δραστηριότητα; Ο λόγος για τις εμφανίσεις του Πέτρου Γαϊτάνου τις μέρες του Πάσχα, κατά τις οποίες ο καλλιτέχνης εισπράττει ποσά… διόλου ευκαταφρόνητα, για να ψάλει τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα της «Διαύγειας» που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newpost, ο Πέτρος Γαϊτάνος τείνει να γίνει ο… εκλεκτός του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Άργους, καθώς και φέτος θα ψάλει τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Με το αζημίωτο φυσικά, αλλά και με ρήτρα… βροχής! Διαβάστε παρακάτω…

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο καλλιτέχνης θα εισπράξει για μία ώρα… εργασίας το ποσό των 2.325 ευρώ (για την ακρίβεια 1.875€ + 450 Φ.Π.Α 24 %).

Την ίδια ώρα, συνολικά για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής το διοικητικό συμβούλιο του δήμου Άργους – Μυκηνών ενέκρινε το ποσό των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου, τη Μεγάλη Παρασκευή στις 9 το βράδυ κατά τη συνάντηση των επιταφίων στη γέφυρα της πλατείας του Αγίου Πέτρου στο Άργος ο ερµηνευτής Πέτρος Γαϊτάνος θα ψάλλει Ύµνους της Μεγάλης Εβδοµάδας µε τη συνοδεία του ∆ηµήτρη Μπάση, σε µια βραδιά βαθιάς κατάνυξης και προσµονής για την Ανάσταση.

Μάλιστα, στο ιδιωτικό συμφωνητικό του δήμου με τον καλλιτέχνη, υπάρχει και… ρήτρα βροχής: «Σε περίπτωση που η συναυλία ξεκινήσει και διακοπεί λόγω βροχής ή άλλης ανωτέρας βίας ή οποιουδήποτε σοβαρού λόγου (μετά τα πρώτα 20 λεπτά διεξαγωγής της), τότε η συναυλία θεωρείται ότι πραγματοποιήθηκε και ο Αντισυμβαλλόμενος αποζημιώνεται εις ολόκληρων». Τι καιρό θα κάνει τη Μ. Παρασκευή; Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προβλέπονται βροχές σε ολόκληρη τη χώρα.