Τσίπρας: Κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού

από Team MyPortal.gr
sms

Για κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, όπου συζητείται η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αν. υπουργού Παύλου Πολάκη.

«Αναρωτιέμαι αν άξιζε να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο μου και εγώ και το μισό υπουργικό συμβούλιο για να παρακολουθήσουμε αυτή την κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού», σημείωσε ο πρωθυπουργός που εξαπέλυσε ακολούθως επίθεση στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Πριν από λίγες μέρες ο στενός σας συνεργάτης κ. Κυρανάκης είπε ότι η τουρκική προκλητικότητα οφείλεται στην ελληνική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Υιοθετείτε την άποψη αυτή;» ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ίδια ανεύθυνη στάση είχατε και μετά την επικοινωνία που είχα με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Με κατηγορήσατε ότι δεν του επεσήμανα την ελληνικότητα των Ιμίων (…) Εγώ όμως δεν λέω άλλα μπροστά και άλλα πίσω. Εγώ ό,τι είχα να πω για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τα είπα μπροστά στον Ερντογάν. Τολμήστε και σεις να κάνετε το ίδιο», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, είναι αδιαπραγμάτευτη η κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν», επισήμανε ο κ. Τσίπρας ενώ σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Τουρκίας τόνισε πως χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και «να σταθμίζουμε τα βήματά μας».

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο χρόνο της ομιλίας του απαντώντας στα πυρά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό πλεονέκτημα:

«Τι θέλετε να συγκρίνουμε; Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έναντι της πανθομολογούμενης απαξίας του παλαιού πολιτικού συστήματος; Ναι, ο κόσμος μας κρίνει πιο αυστηρά και αυτή είναι η απόδειξη του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

«Φτάσατε να μιλάτε εσείς για οικογενειοκρατία, που έχετε διορίσει όλα τα σόγια των Χανίων». ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας:

«Η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε και επέστρεψε τα 23.000 ευρώ, εσείς τα 200 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η Νέα Δημοκρατία δανεικά και αγύριστα, θα τα επιστρέψετε ποτέ;»