Οι σοκαριστικές συνθήκες στο εργοστάσιο της Apple με τους εργάτες που δουλεύουν 10ωρες βάρδιες σε τοξικό περιβάλλον

από Team MyPortal.gr
sms

Οι εργάτες σε ένα μεγάλο εργοστάσιο στην Κίνα που παράγει εξαρτήματα για την Apple πρέπει να δουλεύουν 10ωρες βάρδιες υπό αντίξοες συνθήκες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ενός συνδικάτου.

Οι εργάτες που είναι μετανάστες πληρώνονται περίπου £210 το μήνα, εκτίθενται σε χημικά και ζουν σε βρώμικες εγκαταστάσεις.

Η εταιρία Catcher, ο προμηθευτής της Apple στην ανατολική Κίνα, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ενώ η Apple έκανε έρευνα αλλά δεν βρήκε αποδείξεις πως η Catcher παραβιάζει τους κανονισμούς.

Οι κατηγορίες έχουν γίνει από μία οργάνωση με βάση την Νέα Υόρκη που κάνει αξιολογήσεις των συνθηκών εργασίας σε εργοστάσια στην Κίνα.

Οι κατηγορίες υπογραμμίζουν την δυσκολία της διαχείρισης τέτοιων πολύπλοκων βιομηχανιών- ακόμα και για εταιρείες όπως η Apple.

Η αναφορά έλεγε πως υπήρχαν εργάτες χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας και πως οι εγκαταστάσεις δεν πληρούσαν τα πρότυπα. Επίσης, οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να παραιτηθούν και θα έπρεπε να πληρώσουν πρόστιμο αν εγκρινόταν η παραίτησή τους.

Εκτός από αυτό, οι κοιτώνες ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και τα απόβλητα του εργοστασίου μόλυναν το τοπικό περιβάλλον.

Τον Μάιο του 2017, πάνω από 80 υπάλληλοι μπήκαν στο νοσοκομείο επειδή εκτέθηκαν σε δηλητηριώδες αέριο.

Η Apple Inc. είπε πως έχει στείλει μία ομάδα να επιβλέπει τις συνθήκες στο εργοστάσιο και από το 2012 έχει γίνει μεγάλη πρόοδος.