Ποιες αλλαγές σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΝΔ

από Team MyPortal.gr
sms

Σε σχηματισμό εκλογικής μάχης θέλει να βάλει τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εδραιωμένη άλλωστε την πεποίθηση πως το 2018 θα είναι εκλογικό έτος. Σχεδιάζει αλλαγές σε τομεάρχες και γραμματείς, και ειδικά για τους τελευταίους θα αντικατασταθούν όσοι θέλουν να πολιτευτούν και δεν είναι και λίγοι: μεταξύ άλλων η γραμματέας σχέσεων κόμματος-κοινωνίας Ζωή Ράπτη και η αναπληρωτής Βίκυ Νάκου, ο γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Βασίλης Σπανάκης, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολυτάς, η αναπληρωτής γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νατάσα Σωτηριάδου αλλά και στελέχη όπως ο αν. εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Με το ίδιο σκεπτικό άλλωστε πρόσφατα είχε αντικατασταθεί ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης, καθώς θα πολιτευθεί στην Καβάλα, και ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ.

Προ των αλλαγών, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δια της γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «βαθμολογεί» τους τομεάρχες και θετική παρουσία καταγράφουν μεταξύ άλλων οι Χρήστος Σταϊκούρας, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρίστος Δήμας, Κώστας Σκρέκας, Νότης Μηταράκης, Μαρία Αντωνίου, Ιάσων Φωτήλας, Χρήστος Μπουκώρος, Φωτεινή Αραμπατζή και Απόστολος Βεσυρόπουλος. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως ψηλά στον σχετικό πίνακα βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Άννα Ασημακοπούλου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Χαράλαμπος Αθανασίου και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η εφημερίδα «Αξία» αναφέρει σε ρεπορτάζ της πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των αλλαγών σκέφτεται να καταργήσει τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων που σήμερα κατέχουν οι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης ενώ θα διατηρήσει στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τον Λευτέρη Αυγενάκη

Η εφημερίδα «Δημοκρατία» σημειώνει πως ο πρόεδρος της ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης έκτακτου συνεδρίου την άνοιξη για την εκλογή νέας Πολιτικής Επιτροπής.