Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει αρραγή κυβερνητική πλειοψηφία στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

από Team MyPortal.gr
sms

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο” πως «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές πριν την λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων απαντώντας στη θέση, που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί ζητήματος δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Ρήγας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «είναι δεδομένη η δεδηλωμένη της κυβέρνησης αυτής και αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία».

Μάλλον ο κ. Ρήγας δεν άκουσε τις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ πως επιμένει στη θέση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 1992 περι μη χρήσης του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του. Ή αν την άκουσε πως μιλάει για αρραγή κυβερνητική πλειοψηφία όταν η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών ειναι η σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό;

Επίσης ο κ. Ρήγας τόνισε πως «επί της ουσίας πρέπει να απαντήσει και η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ» και διευκρίνισε: «Νομίζω ότι λύση πρέπει να υπάρξει. Υπάρχουν οι προτάσεις που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπάρχουν οι θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται και δεν ωφελεί να μην βρούμε λύση και εδώ πρέπει να απαντήσουν».