Ο Σαμαράς υπερασπίστηκε την κυβέρνησή του

από Team MyPortal.gr
sms

Μήνυμα ενότητας της ΝΔ έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο Συνέδριο του κόμματος. Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του εστίασε στο να περιγράψει το νέο στίγμα της σύγχρονης κεντροδεξιάς: είμαστε φιλελευθέροι και συντηρητικοί, είπε.

Στο μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησής του: «Ποια είναι η βαθύτερη διαφορά ανάμεσα σε μας και το ΣΥΡΙΖΑ; Είναι, ότι όσοι ψήφισαν εμάς το 2015, είναι σήμερα υπερήφανοι! Ενώ όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται! Όσοι μας ψήφισαν – περπατάνε σήμερα με το κεφάλι ψηλά… Ενώ όσοι τους ψήφισαν – χτυπάνε το κεφάλι τους…», τόνισε και πρόσθεσε: “Θυμηθείτε τα πολύ πρόσφατα μόνο: Κυβερνήσαμε για δυόμιση χρόνια. Μας έριξαν πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Αλλά σε αυτά τα δυόμιση χρόνια, στις πιο δύσκολες συνθήκες που έχουν υπάρξει ποτέ,

–κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ,

–κάναμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει υπάρξει ποτέ,

–κάναμε τις περισσότερες αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ,

–κάναμε τις περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει…

–κάναμε τη μεγαλύτερη στροφή από τη βαθιά ύφεση στην ανάπτυξη μέσα σε δυόμισι χρόνια…”.

O πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία της ΝΔ επί της προεδρείας του: «Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις – αλλά, παρ’ όλα αυτά, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας! Μέσα στην πιο δύσκολη διακυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ, είχαμε την μικρότερη κυβερνητική φθορά – λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες! Όταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, έχασε 32 μονάδες…` Κι όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σήμερα, δημοσκοπικά  μέχρι στιγμής, 10-15 μονάδες… Και κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ το σταυρό τους – όσοι κάνουν το σταυρό τους – μη χάσουν πολύ παραπάνω…».