Υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές με φόντο την κρίση στη Μ. Ανατολή

από Team MyPortal.gr
sms

Το αντίκτυπο των μαζικών επιθέσεων με drone και πυραύλους του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, αντιστάθμισαν οι επενδυτές, εστιάζοντας επίσης την προσοχή τους στις επικείμενες ανακοινώσεις των βασικών οικονομικών δεδομένων από την Κίνα και την Ιαπωνία.

Το Ιράν εκτόξευσε  περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ισραήλ το Σάββατο σε μια επίθεση που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε  «άνευ προηγουμένου». Οι ΗΠΑ παρενέβησαν για να βοηθήσουν άμεσα το Ισραήλ να καταρρίψει σχεδόν όλα τα εισερχόμενα drones, είπε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Στο μεταξύ, η Ινδία αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής για τον Μάρτιο αργότερα εντός της ημέρας, ενώ η Κίνα θα ανακοινώσει την Τρίτη τα ποσοστά του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ η Ιαπωνία θα δημοσιεύσει τα εμπορικά στοιχεία του Μαρτίου και τα ποσοστά του πληθωρισμού την Τετάρτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Υπό το κλίμα αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 0,92%, στις 39.160,24 μονάδες, ενώ ο Topix ευρείας βάσης υποχώρησε 0,76%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας είχε πτώση 0,39%, στις 2.761,20 μονάδες ενώ ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,55%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε μικρότερη απώλεια σε σύγκριση με άλλες ασιατικές αγορές και υποχώρησε 0,48%, στις 7.750,60 μονάδες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ήταν αρνητικός κατά 0,56% στις 16.628,52 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai της ηπειρωτικής Κίνας, σε αντίθεση με τις υπόλοιπους ασιατικούς δείκτες παρουσίασε άνοδο 0,95% στις 3.048,02 μονάδες.