Βγαίνει στον αέρα ο διαγωνισμός για τις δημόσιες τουαλέτες

από Team MyPortal.gr
sms

Στον αέρα βγαίνει ο διαγωνισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση σε ιδιώτη του δικαιώματος της εκμετάλλευσης δέκα δημόσιων τουαλετών, που εδώ και χρόνια παραμένουν κλειστές. Η μη λειτουργία δημόσιων τουαλετών στη Θεσσαλονίκη, ειδικά με την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει η πόλη το τελευταίο διάστημα, έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες.

Την κατάσταση αυτή επιχειρεί να αντιστρέψει η νέα δημοτική αρχή, προχωρώντας σε πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση έναντι καταβολής μισθώματος του δικαιώματος εκμετάλλευσης σε πρώτη φάση δέκα δημόσιων τουαλετών.

Πρόκειται για αυτές που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους, στον Πύργο του Τριγωνίου, στον Άγιο Θεράποντα, στην Άθωνος, στις οδούς Γενναδίου και Ασκητού, στο πάρκο για όλους στη Λαμπράκη, όπως επίσης στο ύψος του Λευκού Πύργου, στο ύψος της Μπότσαρη και στο ύψος του Γερμανικού Προξενείου στη νέα παραλία.

Η δημοτική αρχή ευελπιστεί να υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον ιδιώτη, ώστε οι δημόσιες τουαλέτες να ανοίξουν πριν από το καλοκαίρι. Μια αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη, χωρίς ωστόσο τότε να αποδώσει καρπούς. Η δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης αυτών των πρώτων δέκα δημόσιων τουαλετών αναμένεται να διενεργηθεί στα μέσα Μαΐου.