Τρία έργα παραδίδονται σύντομα στους δημότες Πυλαίας – Χορτιάτη

από Team MyPortal.gr
sms

Η τοποθέτηση σύγχρονου συνθετικού τάπητα και βελτίωση υποδομών σε δύο δημοτικά γήπεδα στην Πυλαία και στον Χορτιάτη όπως και η διάνοιξη οδού σε κεντρικό σημείο στην Πυλαία, συνολικού προϋπολογισμού 315.000 ευρώ, είναι τρία σημαντικά έργα του τεχνικού προγράμματος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης και πρόκειται σύντομα να παραδοθούν στους δημότες.

Στην τελική φάση εξέλιξης βρίσκεται το έργο αποπεράτωσης της οδού Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, έργο που είχε “κολλήσει” επί δεκαετίες λόγω αυθαίρετης κατάληψης του δημόσιου χώρου που ελευθερώθηκε με δικαστική διαδικασία κατόπιν ενεργειών του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Αφορά στην υλοποίηση του αδιάνοιχτου τμήματος της οδού Θεσσαλονίκης που βρίσκεται μεταξύ των οδών Σέλευκου και Ολυμπιάδος και είναι διαμορφωμένη με κεντρική νησίδα πλάτους 4μ. Επιπλέον προβλέπεται κατασκευή τμήματος των πεζοδρομίων και η κατασκευή δικτύου όμβριων. Να σημειωθεί ότι η οδός Θεσσαλονίκης είναι πολύ σημαντική από κυκλοφορικής απόψεως καθώς ουσιαστικά συνδέει μεγάλο τμήμα του οικισμού Πυλαίας με την προέκταση της οδού Χαριλάου ? Θέρμης. Ο προϋπολογισμός του έργου -η χρηματοδότηση του οποίου έχει γίνει από δημοτικούς πόρους- ανέρχεται στο ποσό των 132.296,27 ? (με Φ.Π.Α). Το έργο αποπερατώθηκε και δίνεται στην κυκλοφορία.

Στο δημοτικό στάδιο «Καραμπουρνιώτη» στην περιοχή Ελαιόρεμα της Πυλαίας τοποθετείται νέος χλοοτάπητας που πληρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές της FIFA και όλα τα εν ισχύ ευρωπαϊκά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της περιβαλλοντικής συμβατότητας και της ασφάλειας κατά την χρήση. Το έργο είναι προϋπολογισμού 139.946,40 ? (με Φ.Π.Α) και χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους.

Επιπλέον, στο ανοιχτό δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στον Χορτιάτη τοποθετείται νέος, σύγχρονος ενισχυμένος, τελευταίας γενιάς τάπητας που εκπληρώνει τις απαιτήσεις της FIFA. Το έργο είναι προϋπολογισμού 42.854,40 ? με το Φ.Π.Α και χρηματοδοτείται επίσης από δημοτικούς πόρους.

Να σημειωθεί ότι και στα δύο γήπεδα όπου τοποθετείται νέος τάπητας η γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου γίνεται με λωρίδες τεχνητού τάπητα λευκού χρώματος, ιδίων ακριβώς προδιαγραφών με εκείνες του υπόλοιπου τεχνητού τάπητα.

Τα έργα επισκέφθηκε πρόσφατα κλιμάκιο τεχνικών του δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νικόλαο Μπουλομύτη. « Συνεχίζουμε προσηλωμένοι πιστά το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου μας και μάλιστα χρηματοδοτώντας σημαντικά έργα, όπως η διάνοιξη της οδού Θεσσαλονίκης που έμενε αδιάνοιχτη επί δεκαετίες στην Πυλαία και η τοποθέτηση νέων συνθετικών ταπήτων σε δημοτικά στάδια στην Πυλαία και στον Χορτιάτη με δικούς μας πόρους. Επιλύουμε έτσι δίκαια και χρόνια αιτήματα των δημοτών μας και βελτιώνουμε τις υποδομές στην πόλη μας» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ