Το τέλος της εποχής Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ

από Πλάκας Βαγγέλης
sms

Του Βαγγέλη Πλάκα

Την Πέμπτη, μια μόλις ημέρα πριν το Συνέδριο, μετά απο μια πολύμηνη περίοδο δημόσιας αφωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παρέμβει στην κατρακύλα του κόμματος ζητώντας απο τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει εκ νέου στην βάση, δείχνοντας το δρόμο νέων εσωκομματικών εκλογών. «Εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι, άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς, και στο μεταξύ η παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με νέα στελέχη ενεργοποιήθηκε ώστε να υποδείξει υποψήφιο απέναντί του: διόλου τυχαία επιλέχθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, ένα πρόσωπο που συνδέεται πολιτικά απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά απο κωμικοτραγικές δημόσιες εξελίξεις, με Κασσελάκη και Γεροβασίλη να παίζουν το blame game απο βήματος, μετά απο έντονα γιουχαϊσματα σε όσους ακόμη πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα που αμφισβητούσαν τον Κασσελάκη και κυρίως μετά απο έντονο παρασκήνιο τελικά οι κάλπες δεν θα στηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι η πρόταση Τσίπρα έπεσε στο κενό και η πολιτική του πρωτοβουλία αμφισβητήθηκε και απορρίφθηκε.  Πρόκειται για μια εσωκομματική ήττα του πρώην πρωθυπουργού, την πρώτη του.  Ο Αλέξης Τσίπρας είναι έμπειρος και θα έπρεπε μια τέτοια παρέμβαση να είχε φροντίσει πως θα εγκρίνονταν.

Εκτός αν μέσα σε όσα  ραγδαία άλλαξαν τους τελευταίους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως πλέον εκτός απο την “μετά-Τσίπρα” εποχή βαδίζει και στην “αποΤσιπροποίηση”