Το ΚΚΕ για την εξελίξεις στη Ράφα

από Team MyPortal.gr
sms

Στο θέμα της ισραηλινής επίθεσης στη Ράφα, αναφέρεται το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του. Όπως επισημαίνει: «Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει την γενοκτονία του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την επίθεση στο πέρασμα της Ράφα. Πρόκειται για μια επίθεση προαποφασισμένη, όπως αποδεικνύει και η απόρριψη εκ μέρους του Ισραήλ της πρότασης Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία. Καταρρίπτονται έτσι και τα τελευταία προσχήματα των συμμάχων του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζουν την βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου, με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ και αλλού, που δυναμώνουν και ζητούν τον τερματισμό της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού, την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, που βαθαίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων. Να αποχωρήσει η φρεγάτα Ύδρα από την Ερυθρά Θάλασσα».