Το Ecofin ενέκρινε την Παρασκευή το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας

από Team MyPortal.gr
sms

Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) ενέκρινε την Παρασκευή το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας.

Το αναθεωρημένο Σχέδιο περιλαμβάνει νέο κεφάλαιο για το REPowerEU με πρόσθετες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που σχετίζονται με την ενέργεια. Το ύψος του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης ανέρχεται πλέον σε 35,95 δισ. ευρώ, με 18,22 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις μέσω του Μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF) και 17,73 δισ. ευρώ σε δάνεια.

Το Συμβούλιο Ecofin ενέκρινε επίσης τα τροποποιημένα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Κύπρου, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας. Μεταξύ άλλων τροπολογιών, οι περισσότερες χώρες έχουν προσθέσει νέα κεφάλαια REPowerEU στα τροποποιημένα σχέδιά τους.

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Χατζηδάκης για τη συνεδρίαση του Ecofin

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (Ecofin) που πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή (8/12) στις Βρυξέλλες.

Βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και τη θέσπιση νέας γενιάς «ιδίων πόρων» για των προϋπολογισμό της ΕΕ.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο Κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.