ΤΙΤΑΝ: Αύξηση πωλήσεων και βελτιωμένη κερδοφορία το α’ τρίμηνο

από Team MyPortal.gr
sms

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ξεκίνησε δυναμικά για την ΤΙΤΑΝ, με αυξημένους όγκους πωλήσεων σε όλα τα προϊόντα και σταθερά επίπεδα τιμών.

Στις ΗΠΑ, για άλλο ένα τρίμηνο οι τιμές κατέγραψαν θετικές τάσεις και οι πωλήσεις κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι εγχώριες πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά.

Χάρη στον ήπιο χειμώνα, η Νοτιοανατολική Ευρώπη ξεκίνησε τη χρονιά με αυξημένους όγκους και υψηλότερα περιθώρια κέρδους, ενώ οι πωλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αυξήθηκαν μεν, αλλά η κερδοφορία επλήγη από τις υποτιμήσεις των νομισμάτων.

Αύξηση των πωλήσεων σημειώθηκε σε όλα τα προϊόντα του Ομίλου, με αύξηση 3% στις εγχώριες πωλήσεις τσιμέντου, 7% στο έτοιμο σκυρόδεμα και 2% στα αδρανή υλικά.

Σε ένα τρίμηνο που για τον κλάδο τα αποτελέσματα διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα λόγω εποχικότητας, ο Όμιλος σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 6,1% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, φτάνοντας τα 623,7 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη EBITDA του πρώτου τριμήνου του 2024 έφτασαν τα €109,8 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 2,5% έναντι των αποτελεσμάτων ρεκόρ του ίδιου τριμήνου το 2023, παρά το υψηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, την πραγματοποίηση νωρίτερα φέτος των προγραμματισμένων διακοπών λειτουργίας των εργοστασίων λόγω συντήρησης στις ΗΠΑ και την υποτίμηση των νομισμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα και αυξήθηκαν κατά 18,4% σε €52,4 εκατ., χάρη