Θετικά πρόσημα στην Ασία – Κέρδη άνω του 2% σε Ιαπωνία και Χονκ Κονγκ

από Team MyPortal.gr
sms

Με θετικά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τον Nikkei 225 να ηγείται των κερδών, μετά τη συνέχιση του ράλι στη Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ειδικότερα στο ταμπλό, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 2,26% στις 38.410,50 μονάδες. Οι τιμές παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, επιταχυνόμενες από την αναθεωρημένη αύξηση 2,2% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό του 2,3% απείχε μόλις 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από το υψηλό οκταετίας 2,5%, που σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού μετρά τις μεταβολές των τιμών των υπηρεσιών που διακινούνται μεταξύ των επιχειρήσεων και χρησιμοποιείται ως αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο μεταβάλλονται η ζήτηση και η προσφορά υπηρεσιών.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχωρεί 0,01% στις 7.683 μονάδες. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του α’ τριμήνου στην Αυστραλία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,6% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από την προσδοκία του Reuters για αύξηση 3,5%. Παρόλα αυτά, αυτό σηματοδότησε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο επιβράδυνσης του πληθωρισμού.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi προσθέτει 1,88%. Στην Κίνα, οι Shanghai και SZSE Component κερδίζουν 0,46% και 0,38% αντίστοιχα. Στο Χονκ Κονγκ, ο Hang Sengενισχύεται κατά 2,03%.