Θεσσαλονίκη: Ποσοτική βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση στη φετινή 4η «Beyond»

από Team MyPortal.gr
sms

Ποσοτική βελτίωση και ποιοτική αναβάθμιση αποτυπώνουν τα απολογιστικά στοιχεία της ΔΕΘ-Helexpo για τη φετινή 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond» (25-27/4), στη διάρκεια της οποίας, πέραν των σημαντικών εμπορικών συμφωνιών που έγιναν, καταγράφηκε έντονο το ενδιαφέρον των υπερδιπλάσιων επισκεπτών της (Ελλήνων και ξένων) για τα fora και τις εκδηλώσεις, ενώ τις εντυπώσεις «έκλεψε» η Sophia the Robot.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΘ-Helexpo, η φετινή Beyond ξεπέρασε τις προσδοκίες, πετυχαίνοντας υπερδιπλασιασμό του συνολικού αριθμού των επισκεπτών της, αλλά και αύξηση των εμπορικών της επισκεπτών σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. Σημαντικά αυξημένος ήταν ο αριθμός τόσο των Ελλήνων, όσο και των ξένων εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι προήλθαν από χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Λετονία, η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία και η Σερβία.

Σύμφωνα με τη ΔΕΘ-Helexpo, η ποιοτική αναβάθμιση της έκθεσης αναγνωρίστηκε από εκθέτες και επισκέπτες, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου της διοργάνωσης της πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες. Σύμφωνα με τον εκθεσιακό φορέα, τα προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού προσέγγισαν τα 500 στο πλαίσιο του Matchmaking Event του ΣΒΕ και του Enterprise Europe Network, όπου πήραν μέρος περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και από οκτώ ξένες χώρες. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η Ημέρα Καριέρας που διοργάνωσε η ΔΥΠΑ με 41 επιχειρήσεις αμιγώς τεχνολογικές και πάνω από 500 θέσεις εργασίας.

Στη φετινή Beyond, τον τόνο έδωσε η μεγάλη πρόκληση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε διάφορα πεδία, από την υγεία μέχρι και τον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ διοργανώθηκαν φόρουμ και εκδηλώσεις, όπως -μεταξύ άλλων- το Συνέδριο Περιφερειών Ελλάδος και το Συνέδριο Γενικών Γραμματέων των ΟΤΑ «Κλεισθένης, με συνολικά περισσότερους από 440 Έλληνες και ξένους ομιλητές. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το Ministerial Leadership Dialogue, που εξελίχθηκε σε μια άτυπη υπουργική σύνοδο, όπου συμμετείχαν υπουργοί και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από τα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, όπως το Council of Europe, η ENISA και το ITU.

Κατά τη ΔΕΘ-Helexpo, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν στη φετινή Beyond η διευρυμένη παρουσία νέων ανθρώπων και δη φοιτητών, ενώ μεγάλη απήχηση είχε και η Sophia the Robot, το πιο γνωστό ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, στην οποία οι επισκέπτες υπέβαλαν κάθε λογής ερωτήσεις και έσπευσαν να φωτογραφηθούν. Η Sophia εμφανίστηκε στη μεγάλη σκηνή του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συζήτησε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλη Μπλέτσα, ενώ συμμετείχε και σε πάνελ του AI Forum.

Η Beyond, που συγκέντρωσε 275 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 22 χώρες, αποδείχθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά ιδανική πλατφόρμα για διεθνείς επιχειρηματικούς leaders, πρωτοπόρους στοχαστές, παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονες, και για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες καταναλωτών. Σύμφωνα με την ΔΕΘ-Helexpo, αποτέλεσε δε το εφαλτήριο για μικρές και μεγάλες εταιρείες από όλο τον κόσμο, να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η φετινή Beyond, διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), με συνδιοργανωτές το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), του υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».