Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για την πευκοκάμπια

από Team MyPortal.gr
sms

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) για τον περιορισμό του εντόμου πευκοκάμπια (Thaumetopea pityocampa) που προσβάλλει τα πεύκα.

Οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου έγιναν με εξειδικευμένο βιολογικό σκεύασμα, εγκεκριμένο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλικό προς το περιβάλλον που δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επίσης, εκτελέστηκαν σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και κάτω από την επιστημονική καθοδήγηση του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών/ ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Η πευκοκάμπια, παρά το ότι δεν καταστρέφει άμεσα τα δέντρα όπως άλλα έντομα, δημιουργεί τοπικές ξηράνσεις στα πεύκα και επηρεάζει αρνητικά την καλή υγεία του δάσους. Επιπλέον, είναι ένα έντομο που προκαλεί από μικρές ως πολύ σοβαρές αλλεργίες στον άνθρωπο.

Η δασάρχης Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά δήλωσε «πως ο δασαρχείο με τους αεροψεκασμούς διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα τον πληθυσμό της πευκοκάμπιας, ώστε να είναι ασφαλές για όλους όσοι εργάζονται στο δάσος ή το επισκέπτονται για αναψυχή. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά τον περιορισμό των πόρων των δασικών υπηρεσιών, προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται με τα χρήματα που μας κατανέμονται».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ