Θ. Σκυλακάκης: Αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού

από Team MyPortal.gr
sms

Τέλος στα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης του νερού έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας την Παρασκευή στο πρώτο 1st Hellenic Water Forum, το οποίο είχε θέμα την ορθολογική διαχείριση του νερού.

«Η ιδιωτικοποίηση, ο βήχας κι ο έρωτας δεν κρύβονται. Όταν θέλεις να κάνεις ιδιωτικοποίηση, κάνεις ιδιωτικοποίηση. Εγώ εάν θέλω να κάνω ιδιωτικοποίηση, σας διαβεβαιώ ότι θα το καταλάβετε όλοι σας. Δεν θα χρειάζεται καμία διευκρίνιση, θα είναι ξεκάθαρο, δεν θα υπάρχει διαφορετική ερμηνεία», ξεκαθάρισε ο Θ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση αναζητά αποτελεσματικό τρόπο συνένωσης των ΔΕΥΑ. «Η βασική επιφύλαξη των καλών ΔΕΥΑ είναι ότι δεν θέλουν να πάρουν πάνω τους τις υποχρεώσεις των πιο αδύναμων, όμως το ταγκό και οι συνενώσεις θέλουν δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε: «φέτος η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να κάνει μια θετική παρέμβαση για ένα νέο ξεκίνημα στις δημοτικές επιχειρήσεις στον τομέα του νερού, ωστόσο προειδοποίησε ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. «Υπάρχει ασφυκτική πίεση από τα τεράστια χρέη που έχουν δημιουργηθεί, συνεπώς το από που θα αντλήσουμε αυτούς τους πόρους δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Οι πόροι είναι περιορισμένοι κι είναι εφάπαξ. Εμείς αναζητούμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο τη δυνατότητα να κάνουμε μια μεταρρύθμιση στο χώρο των Δήμων κι όχι μόνο των ΔΕΥΑ, γιατί πολλά από τα προβλήματα αφορούν και μικρούς δήμους. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγουμε διάλογο και αν καταλήξουμε σε ένα σημείο όπου θεωρούμε ότι θα έχει την αποτελεσματικότητα που πρέπει, η επένδυση θα υλοποιηθεί»